ΠΡΟΦΙΛ

/ΠΡΟΦΙΛ
ΠΡΟΦΙΛ2019-10-03T11:30:35+00:00

Γεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας το 1971.

Από μικρή ηλικία τον κερδίζει ο αθλητισμός και αφοσιώνεται στο ποδόσφαιρο. Το καλοκαίρι του 1988 εντάσσεται στην ομάδα της Καβάλας.
Το 1992 παίρνει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ όπου ξεδιπλώνει το πλούσιο ταλέντο του και γίνεται ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που παίρνει μεταγραφή στο εξωτερικό.

Για περίπου 20 χρόνια αγωνίστηκε σε ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού: Καβάλα, ΠΑΟΚ, Λέστερ, ΑΕΚ, Μπολόνια.

Ως αρχηγός, το 2004 οδηγεί την Εθνική Ελλάδος στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού. Ανακηρύσσεται Πολυτιμότερος Παίκτης του τουρνουά και 5ος καλύτερος Ευρωπαίος Ποδοσφαιριστής για το 2004.
Είναι ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τις 100 συμμετοχές και έφτασε τις 120 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

Το 2007 αναλαμβάνει πρόεδρος του ΠΑΟΚ σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας του συλλόγου και με πρόγραμμα και προσπάθεια, καταφέρνει να βρει λύσεις σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Λίλη και πατέρας 2 παιδιών.

Στις 25 Μαΐου 2014 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και ανήκει στην Κoιvoβoυλευτική Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς (ΕΛΚ-EPP).

Επανεξελέγη στις 26 Μαΐου 2019 Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και διανύει τη δεύτερη εν σειρά θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήκοντας στην Κoιvoβoυλευτική Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς (ΕΛΚ-EPP).

Είναι Αντιπροέδρος του Sports Intergroup του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είναι πρεσβευτής στην καμπάνια κατά του καρκίνου “Coach, the ally for heath” του οργανισμού “Together against cancer” μετά από πρόταση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani.